Vissa säger att Poseidon är ett rockband från Göteborg. Andra säger att Poseidon på kort tid har skapat distinkta spår som konstant fångar sin publik. Men alla håller med om att detta bara är början.

Med 4 instrument; sång, gitarr, bas och trummor spelar dem framför publiker där varenda deltagare delar energin som skapas.

Varje uppträdande är en ny chans att utmana medlemmarna Ruben, Peter, Einar och Noa i att tagga till & försöka överrösta dem med jubel.  

Breda musikaliska bakgrunder och olika preferenser inom bandet gör att publiken hittar stor variation i låtarna.

Ljudet kan beskrivas som rock inspirerad av allt från raggae, blues, funk, pop till punk vilket gör att deras unika ljudbild tilltalar en bred publik.

Poseidon prioriterar också samarbetet mellan alla instrument så mycket som möjligt så bandmedlemmarnas förmåga skiner i deras distinkta och spännande kompositioner.

Äldre åskådare finner nostalgi i hur dem återskapar 80-tals rock och 90-tals new wave.

För nyare musikälskare återupplivar Poseidon intresset för hur riktigt energifylld rock ska låta samtidigt som de skapar spår ingen hört förut.

En balans som få moderna band innehar, en uppfriskande vind i Göteborgs musikscen.

Barer upptagna till sista plats och sitt originella sound har Poseidon åstadkommit sedan augusti 2023 och det är som sagt bara början.

Håll ögonen öppna för ett av deras nästkommande gig i Göteborg så kan du också ta del av deras utveckling och framtida releaser.